Ez a blog mindenkié, aki szeretne velünk közös projekteken dolgozva beszélgetni, jokat vihogni és esetleg együtt szomorkodni, ha a sors ugy hozza.

2013. március 5., kedd

Elöl cipzáras akármitartó
Valamikor még tavaly csináltam egy tutorialt ahol ehhez hasonló neszit készült, de a ferdepántos megoldással. Aztán elkezdtem a baglyos teló és egyéb tartókat varrni, és kerestem a megoldást, hogy lehetne elöl cipzáras neszit készíteni úgy, hogy nem használunk ferdepántot és mégsincs belül látható varrás sehol. Elszórakoztam vele egy darabig :-), viszont rájöttem és most elárulom Nektek is!

Szükségünk lesz egy külső anyagra, bélésre és vlies-re. Ideírom az én méreteimet, de ez nincs kőbe vésve, igény szerint  lehet változtatni rajta.
1x anyag, 1x bélés, 1x vlies 17x22cm
1x anyag, 1x bélés, 1x vlies 13x22cm
1x anyag, 1x bélés, 1x vlies   5x22cm
1 db kb 25 cm-es műanyag fogas cipzár.

Az anyagot a vliesre rakjuk és tetszés szerint letűzzük, a bélést egyelőre békén hagyjuk. A 13x22 cm-es darabot úgy rakd össze a vliessel, hogy az egyik 22cm-es oldalától kb 1 cm szabadon maradjon. Ez azért szükséges mert oda jön a cipzár és nem szép ha van ott egy bumszli a dupla vliestől. Az 5x 22 cm-es darabot én nem tűztem le a vliessel.

A képen látható módon színre szint fektetve a helyére tűzzük a cipzárt majd a bélést (bal fele van fölfelé) is, igy a bélés és az előlap közé kerül a cipzár. Ha tartasz tőle, hogy szétcsúszik varrás közben a 3 réteg, össze is fércelheted. Varrd a helyére a cipzárt. A kisebb darabot a cipzár másik széléhez tűzzük, rá a bélést, ugyan úgy mint az előbb. Varrd a cipzárt a helyéreAz 5x22 cm-es vliesdarabot fektesd a bélés és az anyag közé, tűzd oda gombostűvel, hogy ott is maradjon.

Ezzel a nehezén túl is vagyunk!
Most már csak a tartóka két oldalát kell összevarrni, és figyelni kell a sorrend megtartására. Nyisd ki a cipzárt kb a feléig és fektesd egymásra színre színt a két oldalt és az alsó szélének a közepén jelöljünk ki egy kb 10-12 cm-es szakaszt ahogy a képen is látható. Tűzd le talpszélesen ezt a kis szakaszt.

  Ezután a munkát magad elé fekteted a megmaradt bélésdarabra úgy, hogy a cipzáras része legyen alul. Gombostűzd össze és most varrd körbe talpszélesen az egészet, azt a szakaszt hagyd csak ki amit az előző lépésben már letűztél.
a varrásráhagyásokat vagdosd be óvatosan az íveknél. Most a tartóka és a bélésdarab között keletkezett kifordító nyíláson keresztül fordítsd ki a munkádat. Ekkor így fog kinézni:
Zárd le a kifordító nyílást rejtett kézi öltésekkel.

Nyisd ki teljesen a cipzárt (ezért kellett az összeállítás előtt félig megnyitni) és a cipzárnyíláson keresztül fordítsd a munkádat a jobb oldalára.

Készen is vagyunk! Első olvasásra bonyolultnak fog tűnni, de ha lépésről lépésre követed a leírást látni fogod, hogy nem is az!!!!
Ha elkészítetted a tartókádat szívesen megnézném ill feltölteném ide a blogra! Ha valami  nem világos kérdezz nyugodtan, szívesen válaszolok!!!! Jó munkát !!!

6 megjegyzés:

Agyrágóbogár írta...

köszönöm, hogy megosztottad!

krealady írta...

Ez tök jó! Köszi, Rita! Ugyan elsőre tényleg nem fogtam fel, de talán, ha még egyszer nekifutok!!! :) Jó kis övtáskát lehet így készíteni! :)

Aranka írta...

Köszi a leírást, megpróbálom elkészíteni.

Unknown írta...

????,????,??,???,???,??,???
???,???,????,??? ,??,???,?????
???,???,?,???,??,???,???
?,???,???,???,????
??,??,???,?,?,??
??,????,???,??,??,?

Unknown írta...

Siapa yang tak kenal penyakit kanker? Salah satu jenis penyakit yang sangat mematikan yang dapat menyerang berbagai organ tubuh, salah satunya payudara. Dan kanker pada payudara atau kanker payudara merupakan salah satu penyakit penyebab kematian terbesar pada wanita selain kanker serviks. Sehingga penyakit ini menjadi momok menakutkan bagi kaum wanita. Namun meski begitu, kanker payudara sebenarnya tidak hanya menyerang wanita saja, tapi juga pria. Ya, kanker payudara juga bisa dialami oleh pria.

Obat Kanker Payudara

Obat Turun Peranakan

Obat Keputihan

Obat Oles Tahan Lama

Obat Benjolan Di Vagina

Dunia Pom Mini

Planet Pom Mini

免費視訊交友聊天室 írta...

色情
視訊色妹妹
夜未眠成人網
免費18免費成人影城
辦公室戀情
台灣甜心視訊聊天網
免費美女寫真集
聊天交友網愛
免費正妹自拍