Ez a blog mindenkié, aki szeretne velünk közös projekteken dolgozva beszélgetni, jokat vihogni és esetleg együtt szomorkodni, ha a sors ugy hozza.

2010. november 18., csütörtök

Zsebes falvédö

Öróla van szó, ha valaki már elfelejtette volna :-)
Két fázisban teszem fel a leirást. Elöször elkészitjük a zsebeket, jövö héten pedig az alapra varrjuk az aplikációkat, felvarrjuk a zsebeket bélelünk, hátlapozunk és beszegjük a munkánkat. Az én  (ill Szofi) falvédöm 170 x 70 cm, azért megt ekkora darab megfelelö szinü anyagot találtam a szekrényemben. A méretet persze tetszés szerint változtathatjátok, a legjobb ha kiméritek a helyet ahova szánjátok. Ezért most nem is adok meg pontos méreteket az anyagszükséglethez. Tehát az elölapon kivül szükségetek van vliesre, pár centivel legyen nagyobb mint az elölap, és ugyan ekkora hátlapra. Minden máshoz remekül lehet használni a maradékos dobozban-kosárban lelt anyagdarabkákat.Szükség lesz még vliesofix-re (ez a felvasalhtó fátyol az aplikácio megkönnyitésére) és himzövliesre (ez pedig leginkább az itatóspapirra hasonlito vlies fajta amit a munka hátoldalára tüzünk aplikálás elött. Használata ajánlott mert igy nem huzza annyira össze az anyagot a sürü cikk-cakk vagy gépi pelenkaöltés.) Ez kapható kitéphetö vagy vizben oldodo formában, én az elöbbit használom, a vizre oldódó ronda trutyit hagy maga után.

Ma a zsebekkel kezdjük, ha sikerül a dolog, kb. igy fog kinézni:

Készitsetek elö 4 db 22X22 cm-s anyagnégyzete, erre aplikáljuk a cicákat ill egérkéket. Sablon készitést tanultunk már, most nem irom le külön. A mintákat minden szakkörös lány emailben kapja meg.
Vasaljatok vliesofix-et az anyag bal oldalára amiböl az egereket ill. cicákat késziteni akarjátok. A sablonok segitségével rajzoljátok a mintát a vliesofix papirjára, vágjátok ki és huzzátok le a papirt, az anyagot meg vasaljátok az anyagnégyzetekre. Én mielött felvasalom a mintákat, ki szoktam többféleképpen próbálni hogy néz ki, csak aztán vasalom a végleges helyére. A mintákat szintén izlés szerint variálhatjátok, nem muszáj ugy kinéznie mint amit én készitettem. Használjátok nyugodtan a fantáziátokat, kreativitásotokat.
Tüzzetek egy darab, a mintánál kicsivel nagyobb himzövliest az anyagnégyzet bal oldalára ésvarrjátok körbe a mintákat sürüre állitott cikkcakkal, vagy, akinek ujabb gépe van gépi pelenkaöltéssel. Ha

Ha mind a négy anyagnégyzetre felaplikáltátok az oda szánt mintát, akkor a keret kerül sorra. Vágjatok 9 cm széles csikokat az erre a célra szánt anyagból és varrjátok fel az anyagnégyzet egyik oldalára, utána a vele szemben lévö oldalra. vasaljátok le a varrást (FONTOS!!!) és ugyan igy varrjátok a csikokat a másik két szemben levö oldalra.
 Ha elkészültetek, nagyjából igy fognak kinézni:


Most már csak a hátlap és a bélés kell :-) Mérjétek le pontosan a kész zsebek oldalát és szabjatok akkora hátlapot és vékony vliest. A zseb elölapját és a hátlapot fektessétek egymásra ugy, hogy a jobb oldala mindkettönek belül legyen (szint szinre). Fektessétek a tetejére az ideszánt vékony vliest és varrkátok össze a négy oldalt egy kis kiforditónyilást hagyva. (már eszt is tanultuk, ezért nem irom le részletesen)
Forditsátok ki a zsebeket, vasaljátok le a varrásokat és varrjátok be kézzel a kifordítonyilást láthatatlan öltésekkel.

Ezzel vége is az elsö fázisnak, jövö héten fogjuk befejezni! Jó munkát kivánok mindenkinek!

5 megjegyzés:

Ledorka írta...

Annyira édesek ezek az egerek! :))

Rita írta...

Már meg kellett kapnod a sablonokat is mailben, használd egészséggel örülök hogy tetszik!

Szegusz írta...

Huhhhhhh! Ha ezt a lányaim meglátják....!!! :)

Tiffanylda írta...

Köszönöm, én megkaptam! Tündériek!:))

Artemis írta...

Nagyon édesek! Szép munka :)