Ez a blog mindenkié, aki szeretne velünk közös projekteken dolgozva beszélgetni, jokat vihogni és esetleg együtt szomorkodni, ha a sors ugy hozza.

2011. április 3., vasárnap

Leheljünk egy kis életet ...............

....... szakkörös blogunkba!
Ma csak egy apróságot hoztam Nektek, hamar kész viszont dekoratív, feldobhatod vele a húsvéti zöld gallyakat, barkát stb:

A sablon alapján szabj ki 2 db szívecskét és egy nyuszit. 
Először a nyuszit aplikáld a tanult módon az egyik szívecske színoldalára. Aztán színt színre fektetve varrd össze két szívet egy kifordító nyílást hagyva. Mielőtt összevarrod két réteg közé csúsztasd be a felakasztáshoz szánt szalagot, rafiát, madzagot. Kifordítani, kitömni, esetleg egy kis szalagot a nyuszkó nyakába és kész!!!!!!

Sablonok:
Most éppen egy kislányoknak való táskával küzdök, soha életemben nem bontottam még ennyit egy darabon...... Tildás anyagok maradékából készítettem, és a fenti nyuszkó díszíti a fedelét. Ha kész szívesen megosztom veletek a varrás mikéntjét és a szabásmintát. Kedves ajándék lehet húsvétra.

8 megjegyzés:

Lana írta...

Szia Rita! Köszi az újabb projektet. Hátha beindul újra a csipet-csapat. Én konkrétan a zsebes falvédőnél elakadtam, túl aprók voltak az egérkék részei, nem sikerült felaplikálni.

Rita írta...

itt segít a felvasalható kétoldalas vetex vagy vliesovlies. Ez egy pókhálószerü fátyol, ami papirra van ragasztva. felkell vasalni az aplikálandó anyagra, papirt lehúzni és a helyére vasalni. Remekül odaragad, nem mozdul el az aplikálásnál. Nem olcsó dolog, de az ilyen macerás daraboknál megéri használni.

Marika írta...

DEEE JÓÓÓÓÓ ÉÉLETRE KELÜNK !!!
Ja jó a nyuszómuszó!!
Holnap össze hozom ,Remélem

batorba írta...

Na!!!Még több komment kell, mert akkor látni, hogy éled a banda!!! Szóval!!! Csajok kommentelni és varrni!!!:-))))

bemka írta...

Jó volna megmaradni :)

Hencsilli írta...

Éledünk :D Ez a vliesovlies biztos jó dolog, de én még sehol nem tudtam venni! Sőt, azt sem tudják, hogy mi az :((((

Rita írta...

Az oldalsávban van egy pár üzlet, azokban ismerik. A passio meridától akár rendelhetsz is. Ha apró dolgokat aplikálnál, jo a függönyfelvasaló szalag is. Ez egy keskeny vliesofix szalag amit bénáknak találtak ki, varrás nélkül fel lehet vele hajtani a függöny alját. Ez szinte minden rövidáru kereskedésben megtalálható.

Hencsilli írta...

Köszi Rita!
Akkor majd megpróbálom így keresni :D