Ez a blog mindenkié, aki szeretne velünk közös projekteken dolgozva beszélgetni, jokat vihogni és esetleg együtt szomorkodni, ha a sors ugy hozza.

2010. augusztus 23., hétfő

Tornazsák az oviba, suliba

Kezdödik az ovi (már ideje). Ma gyorsan összedobtam egy egyszerü tornazsákot a Sarjnak, és mivel tudom, hogy közületek többen is érintettek az iskola, ill ovodakezdésben, legyen ez az elsö projektünk a nyári szünet után. Pillanatok alatt elkészül és egyáltalán nem bonyolult megvarrni.
Anyagszükséglet:  50x80 cm anyag a zsáknak
egy ugyanekkora darab anyag a bélésnek
zsinor a zsák összehuzásához.
Hajtsd össze a zsáknak valo anyagot úgy, hogy egy 50x40 cm-s négyszöget kapjál és a bal oldala legyen kivül (a csunya oldal :-)))) Tüzd le talpszélesen a hosszu és az egyik rövidebb oldalt. Ugyanigy varrd meg a bélést is, itt azonban a hosszabb oldalon hagyj egy kb 10 cm-es nyilást, ezen keresztül fogod késöbb kiforditani a zsákot!

(Sophia-nak gyertya a jele az oviban, a himzögéppel készitettem egy csomot hogy mindenre jusson. Himzögép hijján se keseredj el, aplikálhatod is a gyermek jelét, de minden jobb rövidáru boltban árulnak ovis jeleket, kb 80-100 Ft-ba kerülnek)
Most van két zsákunk. A bélést tedd most félre, és a zsákra készits 2 db gomblyukat a fényképen látható modon:
Úgy helyezd el öket, hogy a hosszabb oldal varrásának két oldalára essenek, a zsák nyitott oldalátol 2 cm-re legyen a felsö végük, egymástol pedig 1-1,5 cm-re legyenek. Ezeken a lykakon keresztül huzzuk majd a zsinort a zsákba.
Ezután összállithatjuk a zsákunkat:

Gyömöszöld bele a bélésbe a zsákot úgy, hogy a jobb oldaluk nézzen egymás felé, kivül pedig a bélés csunya oldalát látod. Ha belenézel a zsákba, akkor a zsák bal oldala néz vissza rád. Tüzd körbe talpszélesen a zsák száját, majd a bélésen hagyott nyiláson keresztül forditsd ki a müvedet. Rejtett öltésekkel zárd be a kifordito nyilást és gyömöszöld a bélést a zsákba:
Vasald le gondosan a varrásokat!
Most már csak a zsák száját kell kétszer körbetüznöd, egyszer a zsák szájától kb 1cm-re, egyszer pedig kb 5 cm-re. A lényeg, hogy a gomblyukak a két varrás közé essenek.
Végül húzd be a két varrás között keletkezett "alagútba" a zsinórt egy biztositótü segitségével a gomblyukakon keresztül. (az egyik gomblyukon bujsz be, körbehuzod a zsinort a zsák szája körül és a másik gomblyukon bujsz elö) Csomozd össze a zsinor két végét és zsebeld be a köszönetet legujabb müved ifju tulajdonosától!!!!!



5 megjegyzés:

batorba írta...

Klassz! Ezt szerintem lehet a suliba is tornazsák!! Nemdebár??.-))Mert akkor Bambynak még varrok egy ilyet!:-)))

Rita írta...

dedebár :-))) Örülök ha tudjátok használni, Timi is emlegette, hogy varrna egy tornazsákot Zsuzsónak ha sikerül már egyenesen varrnia a géppel:-) Majd teszem a falvédöt is fel, csak még varrogatom a szegélyét kézzel, lassan megy nagyon, béna vagyok azzal a hülye kötéssel.

Szegusz írta...

Bizony emlegettem!! :)
Köszi a leírást!!!!
Bár az én "egyenes" varrásom... :))

Anzso írta...

Igen ez ilyenkor nagyon aktuális, én tavaly a gyerek kinőtt Thomasos pólójából varrtam zsákot.

Kata írta...

Sajnos nálunk nem aktuális egyenlőre, talán majd januárban!
Köszönöm a leírást!!!