Ez a blog mindenkié, aki szeretne velünk közös projekteken dolgozva beszélgetni, jokat vihogni és esetleg együtt szomorkodni, ha a sors ugy hozza.

2012. március 31., szombat

Foltcicák

Akkor -ahogy ígértem- hozom a foltcicát, ezt bárki letöltheti, megvarrhatja. Arra kérlek Titeket, hogy kereskedelmi célokra ne használjátok, de ajándékba vagy saját magatoknak természetesen elkészíthetitek ahányszor csak akarjátok.
Ne ijedjetek meg tőle, első látásra bonyolultabbnak tűnik mint amilyen valójában. Varrás közben fényképeztem a lépéseket, tulajdonképpen csak a nyakkendőnél akadhat probléma az összeillesztésnél, ahol három darabkát kell egymáshoz varrni, de semmi pánik, azt külön elmagyarázom és megmutatom.

Kezdjünk hozzá! Először készítsétek el a sablonokat kartonpapírból.
Az utolsó képen beírogattam a különböző darabkák betűjelét a könnyebb azonosítás kedvéért. A sablonok tartalmazzák a varrásráhagyást (1/4 " ). Ha nincs ilyen talpad jelöld a varrógépeden egy ragasztószalag csíkkal a 1/4 "-es távolságot a tűtől és ehhez igazodva tartani tudod az előírt varrásráhagyást.
a darabokat a következő sorrendben varrtam össze:


A nyakkendőnél, ahol 3 darabka találkozik először összevarrtam két darabkát úgy, hogy azon a végén, ahol a harmadik darab csatlakozik majd, egy varrásráhagyásnyit nyitva hagytam, az anyag vége előtt 1/4"-el fejeztem be a varrást.

Ezután már a harmadik darabot gond nélkül, pontosan tudod illeszteni és összevarrni.


 Ugye nem volt nehéz? Ha elkészítetted a cica blokkot örülnék, ha megmutatnád a blogodon és írnál ide egy kommentet a linkkel. A szakkörös Lyányok pedig rögtön ide tölthetik fel a macsekokat. Kíváncsi vagyok milyenek lesznek!!!!Kellemes alkotást kívánok!!!
Pakolászás közben találtam egy jópofa csirkés edényfogó kesztyű szabásmintát, legközelebb azt készítjük el.

3 megjegyzés:

maskara írta...

szia :)

Amiért most benézek: Szeretnék átadni Neked egy bloggerina díjat, részletek az oldalamon.

További szép napot!

Schnappy írta...

Nagyon jópofák!:)

Schnappy írta...

Játék nálam, örülnék, ha csatlakoznál!:)