Ez a blog mindenkié, aki szeretne velünk közös projekteken dolgozva beszélgetni, jokat vihogni és esetleg együtt szomorkodni, ha a sors ugy hozza.

2010. március 28., vasárnap

Szalaghímzés kérésre

Kedves lányok!

Még a múlt héten voltam egy Varróklubban, ahol a szalaghímzés alapjait mutatták meg. Rita és Ildi is kérte, hogy valamit mutassak.DE! Nagyon sokat nem lehetett ott "tanulni"...mert ugye ezt is gyakorolni kell.:-))) de az alaptechnika elsajátításához feltöltöttem nektek egy könyvet ide:
http://www.mediafire.com/?yclgjkvn1me
Csak rá kell klikkelni a kék szövegre, hogy "Click here to start download.."...és már menti is a gépre a becsomagolt fájlt. Ott pedig már csak ki kell "zippelni":-))))
Illetve ajánlok egy honlapot, ahol regisztrálni kell ugyan, de megéri.

http://szalaghimzes.hu/

Ajánlat: Kongré anyagra egy egyszálas virágot megvarrva, majd a már mutatott hungarocell tojásra feldolgozva...nagyon szépeket lehet készíteni.:-)))
( Példát csak egy "satnyát" tudok most mutatni...mert nem fejeztem még be...és lehet már időm sem lesz rá. De amúgy tényleg nagyon egyszerünek tűnik és haladósabb, mint egy X-szemes.:-)))


Kellemes hétvégét kívánok!

6 megjegyzés:

latinka írta...

Bocs,Csilla,de ezzel ellenkeznék. Mármint,hogy haladósabb. A télen én is megpróbáltam a szalaghímzést,de ahhoz,hogy igazán szép legyen,sokat kell szenvedni. No meg rengeteg öltésfajta van ott is,és akkor mutatós,ha ezeket kombináljuk. És minél sűrűbb anyagra készül,annál szebb. Inkább hímzővászon,mint kongré.
Bocs,tudom,fogadatlan prókátornak...

Ildi írta...

Köszi Csilla, de őszintén, én is azt hittem, hogy kicsit egyszerűbb... Azt hiszem, nekem látni kéne, mivel egyébként sem vagyok egy hímzős típus! Nekik biztos könnyebb!

batorba írta...

Latinka! Nem vagy te fogadatlan prókátor!!:-))) Én csak azt irtam le, amit én gondoltam magamban...de én X-szemezni sem tudok.:-))) És csak közvetitettem, amit a lányok mondtak...illetve azon a honlapon is olyan egyszerünek állitják be.:-)))
A kongrét szintén ott mondták a lányok. Lehet a kedzdőkre vonatkozik ez. Én is a kislyukú kongrén próbáltam először...Barbara csinálta a nagylyukún..:-)))
Ildi!Te meg azért nézd meg a könyvet is...vagy inkább előbb a honlapot. Hátha onnan kedvet kapsz!:-)))

Jutus írta...

Én imádok hímezni,de ez a szalaghímzés nagyon nem akar menni.Sikerült már pár rózsát készítenem,de nagyon sok időt és energiát igényelt.Persze ez az én véleményem.:))

Lana írta...

Szia! Most néztem ezt a könyvet, szerintem ebből elég nehéz lenne megtanulni ezt a hímzést. Engem is nagyon érdekelne, csodás dolgokat lehetne készíteni...

Rika írta...

Batorba! Ez nekem egyenlőre kínai!Azért majd kísérletezem vele!