Ez a blog mindenkié, aki szeretne velünk közös projekteken dolgozva beszélgetni, jokat vihogni és esetleg együtt szomorkodni, ha a sors ugy hozza.

2010. augusztus 1., vasárnap

Két apró tipp

Már annyiszor le akartam írni őket, de ha gépnél vagyok, mindig kiröppennek a fejemből.... Mit is kéne szednem? Ca... cavintont. :)
A táskavarrásnál írtam, hogy a hevedert gondosan el kell tisztázni, de én még lakkozom is. Nemrég, virágszirom olvasztás közben rájöttem, hogy van erre egyszerűbb megoldás is: gyertyaláng fölött meg lehet olvasztani a heveder szélét, így tutira nem bomlik. Nem hiszem, hogy felfedeztem volna a spanyol viaszt, de meggyorsítja a munkát :) Lehet, hogy már ti is rájöttetek erre, de azért leírtam.



A másik a mágneszárral kapcsolatos. Abile kérdezte, van-e rá szabály, hogy ki vagy be hajtjuk a füleket. Nemrég kipróbáltam kihajtva, de nem vált be. Az oka egyszerű, a fülek nincsenek rögzítve a mágneszár belsejéhez, vagyis, ha kihajtjuk, akkor szinte egyenes lemezt kapunk, pici töréssel. Néhány nyitás után a lemezke elcsúszott a mágneszárban, és az kilazult. Tanuljatok az én hülyeségemből! :) Maradok a befelé kalapálásnál. :)





7 megjegyzés:

Jutus írta...

Én is tapasztalatból tudom,hogy befelé kell kalapálni a mágneszár lábacskáit.A heveder végét szintén lángal szoktam melegíteni hogy nebomoljon,,,,de minek olvasztod a virágszirmot???Vagy mit is csinálsz éppen???Na ez az amit nem értek!!!!:))

Ledorka írta...

Na, mondtam én, hogy más is rájöhetett erre... :)
A kitűzőkhöz olvasztom meg a szirmok szélét, hogy ne bomoljanak.

Rika írta...

Szia! Nekem azért tudtál újat mondani. Örülök ezeknek az apró trükköcskéknek. Köszike!

batorba írta...

Köszi a mágneszáras tippet...van nekem is, de még (azt sem) próbáltam ki!!!! Idővel sorra kerül, info meg raktározva!!:-))))

Ági írta...

Köszönöm a hasznos tanácsokat! Meg fogom fogadni őket. Én bevallom, eddig mindig kifele kalapáltam a mágneszár füleket, de való igaz, hogy befele jobb lenne. Hogy erre én miért nem is gondoltam??? Szentül azt hittem, hogy azt kifele kell és kész :-((

Ledorka írta...

Jaj, hát azt nem tudom, hogy KELL, azt tudom, nálam hogy vált be. :)

F.Gina írta...

Nem használok hevedert, de a szaténszalagot én is égetni szoktam.
A mágnesre meg saját káromon jöttem rá, befelé hajtva lefogják egymást, így nem tudja egyik kirántani a másikat :))