Ez a blog mindenkié, aki szeretne velünk közös projekteken dolgozva beszélgetni, jokat vihogni és esetleg együtt szomorkodni, ha a sors ugy hozza.

2010. augusztus 29., vasárnap

Tornazsák

A drága keresztfiam szeptembertől óvodás, ezért varrtam neki egy leegyszerűsített tornazsákot.Mint látható létra lesz a jele. :DD A zsáknak nincs bélése, és csak úgy "magamtól" varrtam, ahogy gondoltam (volt is egy-két "meglepetés" varrás közben :))! Ez lett a vége:


Egyébként nagyon lehangoló a beszoktatás, amikor a húgom levitte a kisfiút, az óvonők a a következőek mondták:"menj játszani!", majd ők leültek beszélgetni a kisszékekre a gyerekektől távolabb. Szegény kisfiú meg csak állt és értetlenül bámulta az anyukáját.
Én "csak" tanár vagyok, de nem másképpen kellene fogadni az új gyereket, pl. megfogni a kezét, körbevezetni, beszélgetni vele. Vagy ez hülyeség?
A legszörnyűbb, hogy egy faluban nem válogathatsz, EGY óvoda van!
Nagyon félünk, hogy fogja megszokni/beszokni!

4 megjegyzés:

Kata írta...

Gyönyörű szép lett ez a kis tornazsák :)

batorba írta...

Nagyon tetszik ez az anyag...én is pont most néztem Ancikáéknál!!!!! És most fedeztem fel, hogy vannak óvodai jelek is náluk!!!
És klassz lett a zsákod!!!:-)))

Vízicsibe írta...

Ügyes vagy! Nekünk szerencsénk van az oviban, nagyon aranyosak az óvonénieink. Ha a Bandi bemegy a terembe, még most is mindig megölelik, vagy megsimogatják, pedig már nagycsoportos...És nagyon figyelnek a gyerekekre. De hátha "csak roszz napjuk volt", s ha megbarátkozik a kisfiú a többiekkel, akkor nem lesz olyan nehéz a beilleszkedés.

Anna írta...

GYönyörűek lettek ezek a zsákok!!!
Judittal egyetértek. Ha lesznek barátai akkor örömmel fog menni, hogy találkozzon velük. Ha falun éltek, nem lehetne ovin kívüli találkozást összehozni a csoporttársakkal? játszótér stb... felgyorsítaná talán a barátkozást. Kár, hogy ilyan óvónők vannak, én nem vagyok tanár sem, de az tudnivaló hogy nem így kell fogadni a kicsi ovisokat. Nem azért kell bemenjenek már napokkal iskolakezdés előtt a tanítók, hogy ne a gyerekek érkezésekor beszélgessék az "adminisztrációs" gondokat? (kinek mi tartozik ebbe a témakörbe...)