Ez a blog mindenkié, aki szeretne velünk közös projekteken dolgozva beszélgetni, jokat vihogni és esetleg együtt szomorkodni, ha a sors ugy hozza.

2010. szeptember 5., vasárnap

Lidércke féle szatyorka

Elkészítettem végre a Lidércke féle összecsukható szatyorkát. Restanciában volt tartva, hogy ezzel még tartozom a Varrószakkörnek...de szép lassan már nincs olyan sok minden, amit még nem készitettem el.:-))) Anyósomnak varrtam meg, mert tudom, hogy nincs neki!!!!:-)) Hát nem tökéletes, de a következő majd jobb lesz. ( a középső rész nem ferde, de valahogyan úgy látszik a fényképen...) Ja amúgy az elején a disz az zsebként is funkcionál, meg a varrásnál felmosórongyot raktam alá, és fehér anyaggal is ki van bélelve. Nem kukacoltam, csak átlósan tűztem. Ja és lett volna ugyan ferdepántom, de ide jó volt az egyenes is...ezért kipróbáltam a kettévasalt selyemszalagot. A sarkoknál meg elővettem az origami tudományomat és úgy tűztem le, hogy háromszögalakban végződjön! Mindezek ellenére a varrás közben/után az anyag gyűrödött...utána is hiába vasaltam...hogy ez mitől van?? Illetve a selyemszalag miatt már nem is lehetett forrón vasalni!:-(
Kibéleltem neki és zsebet is raktam rá kettéosztva. Ja a fülekbe meg raktam gurtnit is , meg háromsorosan hajtogattam össze az anyagot...és 3 helyen varrtam le...így már remélem strapabíró lett. ( Háromszögeket nem varrtam rá...mert nem akartam elcsúfitani...pedig eredetileg az volt a szándékom....mert jó mélyen hagytam a füleket is belógni a bélés és az anyag közé.)
És ilyen, mikor összehajtom és arra vár, hogy az új gazdija berakja a tatyójába és használja.:-))) Ja, a gombot át kell varrnom, mert rossz helyre öltöttem fel...de már most nem volt kedvem...majd este.:-))) ( Füles gomb volt, jó helyen öltöttem fel...csak mire készen lettem..odacsúszott/fordult.....NA JÓ, EZ NEM MAGYARÁZAT!!:-)))
Szóval kedves Dorka és Rita! Köszönöm mindkettőtöknek! Dorkának, mert leírta és nagyon nagy élmény volt számomra megint a varrásban valami újat kipróbálni! Ritának meg azért, mert kaptam tőle egy összehajtható tatyót már korábban a Latinka ajándékláncában...és most élőben is szemrevételezhettem bizonyos dolgokat varrás közben!

7 megjegyzés:

Anna írta...

De szép lett! Gratula.

Ledorka írta...

Nagyon szép lett! :)) Jó az anyagválasztás is. És szívesen. :)

Rita írta...

Csatlakozom Dorkához :-))

Orbis írta...

Milyen jó ötlet ez, hogy csak szalagokból készül a keret... nagyon tuti!

Szegusz írta...

Nagyon szép lett!!!

batorba írta...

Köszönöm lányok! Nagyon jól esik...assszzzem ez kell nekem!!!totál megtáltosodok ilyenkor.:-))))

Kata írta...

Gyönyörű szép!!!!