Ez a blog mindenkié, aki szeretne velünk közös projekteken dolgozva beszélgetni, jokat vihogni és esetleg együtt szomorkodni, ha a sors ugy hozza.

2010. április 17., szombat

Varrjunk foltot!!!!!

Megkésve bár....de itt az elsö foltvarró feladat! Négy különbözö blokkot készitünk most, melyek egyenként 10x10 cm méretüek. Elöször ismerkedjünk meg a készitésükkel:
A skiccen a méretek a szabáshoz vannak megadva, tehát arra már varrásráhagyást nem kell számolni. Igyekezzetek nagyon pontosan szabni, az ilyen blokkoknál egy mm eltérés is problémát okozhat a késöbbiekben. Elsöre készitsetek 8 db ilyen blokkot, amiböl aztán (segitek tovább ne ijedjetek meg!) ki-ki izlése szerint babaágynemüt, asztalteritöt vagy edényfogot varrhat. Amit a blokkok varrásához tudni kell, azt elolvashatjátok a foltvarro projekt elökészitésében. Ha mégis kérdés merülne fel, csak bátran, itt vagyok és szivesen válaszolok!!!!!!!

5 megjegyzés:

F.Gina írta...

Megint beleszólok, de töröld ki nyugodtan :)) Nem mindenki fog egyforma varrásráhagyással varrni, és mivel nem minden elemben lesz azonos számú varrás, a végén lesz méreteltérés ! Inkább a kész méretet add meg, és rajzold be, hogy hová kell varrásráhagyás. Tapasztalatból mondom :))

Rita írta...

Kedves Gina,
mivel az elözöekben megbeszéltük, hogy a legtöbb varrógépnek 0,75 cm-s talpa van, és talpszélesen varrunk, nem hinném hogy gond lenne vele..... ha valakinek más talpszélessége lenne szerintem már szólt volna.....

F.Gina írta...

Akkor megnyugodtam :-)))

Lana írta...

Szia Rita!
Hány színből válogassunk? 2-3? Vagy mindegyik blokk más? Szinte abszolút kezdő vagyok, és még fogalmam sincs mit szeretnék belőle. Gondolom úgy lenne szép, ha egymással harmonizáló színekből raknám össze.( de gondolom nem mindegy mennyire tarka...)

Rita írta...

Én itt három különbözö rózsaszint használtam, meg egy sárgát. Az blokkok egy< gyerektakaróbol maradtak, azokat használtam a babaágynemühöz meg a teritöhöz (majd a hátlapozásnál mutatom azt is.)