Ez a blog mindenkié, aki szeretne velünk közös projekteken dolgozva beszélgetni, jokat vihogni és esetleg együtt szomorkodni, ha a sors ugy hozza.

2010. április 27., kedd

Kedves szakkörös Lányok!

Szeretném az elsö Szakkörös Találkozot és közösvarrást  megszervezni, persze csak akkor ha lenne rá igény. A helyi Sváb Kisebbségi Önkormágyzat felajánlotta a közösségi házukat a találkozohoz, nem kell érte fizetni csak annyit kérnek hogy rakjunk rendet magunk után. Jo lenne ezt a remek lehetöséget kihasználni. A helyszin itt lenne Budapesten, a XII. kerületben ( a Moszkva tértöl busszal jol megközelithetö és a buszmegállotol se kell sokat gyalogolni), az idöpont junius elsö hétvégéje (szombat vagy vasárnap, lehet szavazni :-))
Azt gondoltam, hogy a vidéki Lányoknak meg lehetne szervezni hogy a budapesti szakkörösök szálláslehetöséget biztositanak nekik, hogy ne kelljen ilyesmire is pénzt kiadniuk, és nehogy a szállás hiánya miatt maradjon valaki otthon. Én leszek az elsö felajánlo, nálam két lány elfér :-)))
Ha igy meg tudnánk oldani, akkor már csak az étkezés kerülne pénzbe. Rendelhetek a szomszédos élelmiszer boltbol szendvicseket, üditöt és némi rágnivalót, az árát meg összedobjuk. De ha van valakinek jobb ötlete, szivesen fogadom! Jelentkezni lehet nálam e-mailben (irhattok ide is, csak akkor hagyjatok mailcimet is!) Ha van érdeklödés akkor szervezem tovább a programot.

40 megjegyzés:

Marika írta...

Nagyon jó ötlet :))))!!
Szerintem a szombat lenne jó!!

bemka írta...

Talán majd egyszer én is tudok menni :-)

napraforgó írta...

bocsánat a furcsa kérdésért, de milyen egy ilyen közös varrás? Én még soha nem voltam ilyenen...

gromine írta...

Nagyon jó ötlet.
Hogy gondolnátok az időpontot? Vidéki vagyok, de nem messze lakunk az M5-től és ha nem annyira későn érne véget, akkor ér haza tudnék jönni ( 2-2,5 óra alatt).
Mit vigyünk?

Lana írta...

Sziasztok!
Benne vagyok, bár nem tudom, hogy mit varrunk, de mindegy is... Megnéztem a naptárat is, Apa tud vigyázni a gyerkőcökre (épp szabad hétvégéje lesz)! :) Nekem így a szombat és a vasárnap is jó lehet, és 2 emberkét el tudok szállásolni.

Rita írta...

@Napraforgó: egy találkozo, ahol foltoskodok összejönnek, kávéznak, egy kis rágnivalo mellett tapasztalatot, leirásokat, telefonszámot és hasonlokat cserélnek, jokat röhögnek, aki szeretne részt vesz a közös varrásban ami még nem tom mi lesz, és többnyire mindenki olyan jol érzi magát és annyira örül hogy meismerhette személyesen is a blogbarátnöit hogy haza se akar menni :-))

@gromine: nem lesz a program annyira kötött, hogy ne tudnál elmenni akkor amikor kell.... de maradhatsz is egy éjszakát, már van 4 szálláshelyünk, Lana is felajánlott 2 helyet!

Rita írta...

@Bemka-Marika Tényleg nem tudsz eljönni??? Pedig ugy szerettelek volna személyesen is megismerni!

Rita írta...

@Lana: még én se tudom! Ötletek vannak, majd kialakul, de javaslatok is jöhetnek :-)))

bemka írta...

Június ötödikén ballag a lányom, úgy volt hogy addig megyek dolgozni Magyarországra , de nem sikerült. Talán még lesz alakalom, de ha nem majd jösztök Ti Erdélybe:)

Hencsilli írta...

Nagyon jó ötlet, de sajnos én sem tudok menni. Jó varrást nektek!
Bemka, én megyek :)

bemka írta...

Szuper Hencsikém, várlak :))
Mindenikőtöket :)Van egy tíz ári, felétek nem tudom minek nevezik ezt a mértékegységet 100m*100m területünk a bözödi tó partján, rajta egy házikó.Nagy luxus nincs, de szerintem nagyon jól éreznénk magunkat ott , akár egy egész hétig is.
Szervezés kérdése , és lehet róla szó :))

Györgyi írta...

Nagyon jó ötlet!
Sajnos én már péntek-szombatra elköteleztem magam, így csak akkor tudok menni ha vasárnap lesz.

Szegusz írta...

Rita! Szuper ötlet!!

Bemka! Vigyázz, mert szavadon fogunk!! :))))

bemka írta...

Állok elébe :)).
De kívánom, hogy jól teljen , és meggyőződésem ,hogy úgy is lesz , az első , Ritánál :))

Rita írta...

Mit hallok, erdélyben nyaralunk az idén??? :-)))

bemka írta...

Rajtam nem múlik...megbeszélhetjük:)

Hencsilli írta...

Rita, én biztos :) Csíkszeredára megyünk a búcsúba a néptánccsoporttal :) Már úgy várom, sosem voltam még Erdélyben :)

bemka írta...

Pünkösdkor?Hogyan találkozhatnánk?

bemka írta...

Bocsánat Rita,ezt nem itt kell folytatni,majd megbeszéljük Hencsillivel :)
Nektek pedig, otthonmaradóknak jó szórakozást, kellemes ismerkedést kívánok :)
Persze azért lehet jönni ide is :)

Aranka írta...

Kedves Rita! Érdekelne engem is, sajnos biztosat nem tudok mondani a költözködésünk miatt,május végére kiderül el tudok-e szabadulni.

"Maminka" írta...

Kedves Rita!
Nagyon jó ötlet! 1-2 találkozón voltam már,de az régebben volt.A hangulat általában fantasztikus és az ember mindig valami újjal, valami élménnyel tér haza.( és sok baráttal:)
Szívesen mennék én is, de csak busszal tudok felmenni (dunaújvárosból).A szállás az tök jó lenne...de egy kései busszal is vissza tudok jönni.A hangulat kedvéért bármire képes vagyok! :)

Ili írta...

Nagyon jó ötlet, de sajnos előre még nem tudok semmit mondani. Mivel mostanában ha előre tervezek, mindig közbe jön valami. Ha mennék akkor én vinném a párom is, vagy is Ő vinne!!!! De este haza is jönnénk.

Jutus írta...

Kedves Rita!
Nagyon jó ötletnek tartom én is,de mostanában én is úgy vagyok mint Ili,ha eltervezek valamit,közbe jön valami.Ha összejön,nem tervezek,megyek.:))

Rita írta...

Ili, más is hozza a párját, illa a pár hozza auutoval, mint Téged :-) Nem lesz egyedüli férfi :-))) Örülnénk ha tudnátok jönni!

Rita írta...

Jutus, Rád nagyon számitok, ne jöjjön semmi közbe!!! :-))

Ida írta...

Sziasztok
Igaz, hogy ritkán jekentkezem, de azért figyelemmel kísérem a munkátokat. Még soha nem voltam közös varráson vagy hasonlón, de mindig némi irigységgel olvastam a beszámolóit azoknak, akiknek már részük volt ilyesmiben. Szeretnék elmenni én is, de előre nem igérek semmit, mert pl. a májusi hétvégéim mind foglaltak, és lehet, hogy már addigra elfogy az energiám. Egyébként talán a szombat jobb lenne.
Bocs, hogy ilyen hosszú voltam. Üdv mindenkinek.

petitange írta...

De jó ötlet! Én is szeretnék menni! Remélem bármelyik nap nyer is, ott tudok lenni. :) Mindenesetre azon leszek!!!

Rita írta...

Kinga, de jó!!! Téged mindenképpen meg szeretnélek személyesen is ismerni...... aki olyan sok szépet küldött nekem :-)))

Kata írta...

Szuper ötlet :)
A gyerkőcöktől függ minden, na és apától hogy vigyáz- e majd rájuk :)
Remélem addigra már egészséges lesz mindkettő!!!

Bemka, én Nagyvárad mellől származom, igaz az messze van tőletek, de már jártam felétek :)

Szegusz írta...

Ili! Én is csak úgy tudok menni, ha a férjem visz. Nem vezetnék Pesten! :)))
Remélem, rá tudom beszélni, hogy sofőrködjön!
Nekem a szombat jobb lenne!

Rita írta...

El is hozhatod öket :-))) Lesz a kertben jéték lehetöség, homokozo, labda stb, meg mese dvd- nézés is :-))) Ki fogok találni valamit a gyerekeknek is amit el tudnak ök is késziteni. Más is hozza az utánpotlást ;-))) ha sok gyerek lesz, szerzek valakit aki vigyáz rájuk a kertben, terelgeti öket stb.

napraforgó írta...

Én sem tudok ígérni semmi biztosat, de szeretnék én is ott lenni.

Rita írta...

Nagyon örülnék ha sikerülne, kiváncsi vagyok Rád is :-))

Ildi írta...

Én is szeretnék ott lenni, de jó lenne tudni, hogy döntötök, melyik napon lesz? Mert a gyerekeim - egyetemistáim -, általában hétvégére jönnek haza és meg kell pakolnom őket visszafelé!:) Egyébként az ötlet szuper, Rita!:)

Cinella írta...

Hű, Rita, ez szuper jó ötlet! Engem is érdekelne. Mondjuk a szombat jobb lenne, mert vasárnap van a lányom névnapja. Be is írom a naptárba, hogy oda már nem tervezzek semmi mást!
Cinella

Rita írta...

@Ildi, a legtöbb szavazat eddig szombatra jött, nem hiszem hogy ez még változik, tehát szombat lesz. Igyelszem Nektek olyan programot összeállitani ami mindenkinek tetszeni fog, és felteszem ide :-))

Rika írta...

Jó lenne ott lenni veletek, de előre leszervezett családi program van azon a hétvégén. Nem tudom már átrakni. Sajnos!
A következőre egészen biztos elmegyek. Szívesen találkoznék veletek személyesen is.

Ledorka írta...

Én csak csendben irigykedek, mert biztos nem tudok menni. :( Nem is a 220 km miatt, de Mici lányom 1-2 óránál többet nem volt még nélkülem, és nem hiszem, hogy bírnánk.... az út oda-vissza viszont sok lenne neki. Ti se örülnétek egy fáradt, nyivákolós anya-lánya duónak. :D

Névtelen írta...

Rita!
Az ötlet fantasztikus, nagyon szivesen elmennék, biztos fergeteges hangulat lesz! De, sajnos azon a hétvégén nem tudok elmenni. Remélem lesz még azután is közös varrás!!

Jutus írta...

Már megbeszéltem a családdal,hogy semmi sem jöhet közbe!!!:))