Ez a blog mindenkié, aki szeretne velünk közös projekteken dolgozva beszélgetni, jokat vihogni és esetleg együtt szomorkodni, ha a sors ugy hozza.

2010. április 7., szerda

Kértétek, itt van: Zacsitartó baba :-))))

E heti leirásunk és szabásmintáink Budai Marika (Bemka) munkája, én csak idönként "belekontárkodtam" hogy kevésbé gyakorlott társaink is követni tudják. Köszönjük szépem Marika! Ez lesz ebben a hónapban a "szabad" minta, bárki, nem szakkörös is viheti, söt örülnénk neki ha a kész müvet is láthatnánk!
Elöljáróban annyit (mivel tegnap éjjel leültem és magam is megvarrtam) : Ha valaki uzsis zacsit vagy hasonlo, kisebb zacskokat tárolna benne, arra nagyon jo. Ha reklámszütyök kerülnének bele, meg kell hosszabbitani a baba ruháját kb 15 cm-vel. A test anyaga lehet bármi, én a ruhának egy karton anyagot választottam, ennek van egy kis tartása és a kötény is szebben ráncolodik. A karokat ne tömjétek tul keményre, akkor nehéz lesz behajlitani a baba kezeit a végén. Ha van maradék csipkétek, farkasfogatok vagy hasonlotok most elö lehet venni!













Hát akkor essünk neki!
Ezekre lesz szükségetek :
  • anyag testhez
  • anyag a ruhához
  • anyag és maradék csipke vagy hasonlo a kötényhez
  • anyag vagy maradék csipke, madeira stb. a gallérhoz
  • töltövatta
  • kis darab gumiszalag
  • maradék vastag fonal a hajához
  • himzöfonal az arc elkészitéséhez (persze lehet variálni, gombot, gyöngyöt használni stb.)
Szabásminta:
A ruha nem méretarányos, a rajzon megadott méretek alapján kell megrajzolni. Mivel nagyobb lesz mint egy A4-es lap, én barna csomagolopapirra készitettem el a sajátomat. Most látom hogy a legfelsö szám nem látható, az a teljes szélessége a ruhának, ujjával együtt: 48 cm.

Az elkészités menete képekben:



 
 Ez volt Marika babája. Èn egy picit másképp csináltam, leginkább azért mert szerettem volna a maradék széles csipkémet felhasználni. A hajat is másképp rögzitettem, de Marika verziójában sincs semmi kivetni valo. Mindenki kiválaszthatja melyik modszer a szimpatkusabb. :-)))


 Itt nem látszik tul jol: a hajnak szánt fonalat egy anyagcsikra varrtam fel


 és kézzel varrtam a baba fejére
A hajpántot az akasztoval ugy oldottam meg ahogy Marika, csak én lenyultam Sophia egyik hajpántját ami a müszálas anyaga miatt mindig lecsuszik a fejéröl..... itt nem fog, jol odavarrtam ám!!! :-))))

Jó munkát kivánok Nektek! Remélem, minden érthetö, de ha mégsem az az én hibám :-)))) Kérdezzetek nyugodtan, nagyon szivesen segitek ha kell!

16 megjegyzés:

batorba írta...

WOW! Akkor nem hiába vettem meg a karton anyagot hozzá...most már el is készülök vele (mióta tervezem!!:-((() Most már meg is "kell" varrnom!:))))

Szegusz írta...

Ezt én is nagyon-nagyon szeretném... :)))

Rita írta...

hát akkor akár neki is kezdhettek :-)))

Marika írta...

Össze kaparom magam!!
És meg ezt csinálom !!!

Rita írta...

Marika, remélem nem vagy beteg és nincs semmi baj nálatok!

Abile írta...

Nagyon tetszik az ötlet! Jócskán lemaradtam tőletek az ünnepek előtt... :o( most innen folytatom! :o) Köszönjük a leírást!

Edina írta...

Hú de régóta szerettem volna már zacsitartó babát varrni! Láttam már máshol is a szabásmintát, de soha sem értettem, hogy hol lehet beletenni a zacsit. Most megvilágosodtam! Köszi :)

Edina írta...

Vagy talán mégsem! Mert én az előbb arra gondoltam, hogy a ruhácskán az egyik keze alatt hagyok egy kis nyílást, ahol belerakom a zacsit, és alulról pedig kihúzom. Eredetileg e ruha oldala össze van varrva és zacskókat alulról lehet beletömködni?

Rita írta...

igen, itt alulrol van belegyömizve. Ha viszont kitalálod hogyan lehet egy felsö nyilást megoldani, feltétlenül tedd fel ide kiegészitésként! Nagyon jo ötlet, mintha csak tölem lenne :-)))))

Ledorka írta...

Szuper mindkettő. :)) A hátán nem lehetne nyílást hagyni a betöltésre?

bemka írta...

Kedveskéim! Jól vagyok, csak a blogger vacakol, vagy a számítógép...nem tudom, a tegnap nem tudtam kommentelni.
Drága Rita , nagyon jól kiegészítetted az én képes leírásomat.És szuper lett a babócád.Sokkal precízebben, szebben dolgozol nálam :)
Az én babámon a gallér alatt kerülnek be a zacsik a baba testébe.A ruha nincs hozzávarrva a fejrészhez, csak a gallér külön.A ruhácska felsőrésze visszahajtódik és gumit fűzök bele.
Ha valami kérdésetek van és tudom a választ....állok rendelkezésetekre.
Jó munkát és jó szórakozást ...Sziasztok

Rita írta...

Dehogy dolgozom szebben, ez csak a 30 éves gyakorlat......van a babában is hiba elég, ugyhogy mint többnyire, a prototipus marad nálunk :-)))

Györgyi írta...

Megjött a kedvem a varráshoz!
A napsütés kertészedésre csábított és nem akaródzott bent ücsörögni, de ma reggel nagyon felboszantottak a szanaszét lévő zacskók. Nincs mese, ezt meg kell varrni!! Reszkessetek zacsik!

Edina írta...

Nahát, mit rejt a gallér! :)))) Akkor jól gondoltam, hogy felül is kell lennie nyílásnak. Látom többünknek is megmozgatta a fantáziáját a 'bemenet' :) Köszi a segítséget ez ügyben! :)

Abile írta...

Én meg azt gondoltam, hogy az alján kell betölteni. Valamiért úgy értelmeztem, hogy az aljába kötőt fűzök és miután megtöltöttem húzom kisebbre a nyílást, a kiszedegetéshez! :o)

Rika írta...

Ez a zacsitartó baba nagyon jó ötlet! Nem hagyom ki!