Ez a blog mindenkié, aki szeretne velünk közös projekteken dolgozva beszélgetni, jokat vihogni és esetleg együtt szomorkodni, ha a sors ugy hozza.

2010. április 19., hétfő

Tiffanyu- Ildi blokkjai


Ma úgy döntöttem, hogy eső ellen legjobb a varrás!.. Igaz, közben kisütött a nap, de be akartam fejezni! Az első túl tarkára sikeredett, mivel nagyon élveztem, nekiláttam egy másiknak! Az  meg rossz anyagválasztás volt, mert túl vékony, nem tudom milyen anyag... Talán flokon? Mert viselni nagyon kellemes volt, azt a kakaós csigát!:)) Kíváncsian várom a következő feladatot! Közben felmerült ezer kérdés, de várok, hátha más kérdez....
Egyébként, nagyon hasonlít a tiffany üvegezéshez, csak tisztább, könnyebb vele bánni!:)
Köszönöm Rita, hogy általad megismerhetem ezt a technikát!

13 megjegyzés:

Rita írta...

Kérdezz csak nyugodtan, biztos vannak még többen akik tanulnának a válaszokbol!!!!

bemka írta...

A csigásan csodásan találnak a színek :)

Ledorka írta...

Nekem a "túl tarka" nagyon bejön. :))

Ildi írta...

Kinek a pap, kinek a papné - szokták mondani! Biztos vagyok benne, ha összerakva látnám, akkor tudnám, hogy melyik tetszik!Nem értek hozzá! Ez olyan, mintha mutatnék egy félkész tiffany lámpát!.. Én már tudom, hogy milyen lesz, ha felkapcsolom!:)
Kérdés 1. Milyen sorrendben kell összevarrni a 4 db-ot, az első blokknál! Felső 2, alsó 2, és egymásra? De vajon merre vasaljam hátul a "maradékokat"? Nem jön ki mindig úgy, hogy a sötétebb felé...Valószínű, nektek szőrszálhasogatásnak tűnik, én még nem csináltam ilyet és gondolom, ebben az esetben jobban számít az efféle pontosság, mint egy szatyornál! Aztán a "hány színből" is probléma volt, mire rátaláltam Rita válaszára -mert más is kérdezte -, már készen voltam. Stb.

napraforgó írta...

Ildi, talán eretnekség, de én a foltmunkáknál is szét szoktak vasalni a varrást, ill. volt már úgy is, hogy különböző vastagságúak voltak az anyagok (ezt nem szokták javasolni, tudom), s egyszerűen a vastagabb anyag "meghatározta", merre vasaljak. Az anyagok egyébként, amiket szétvágtál, nekem is angyon tetszenek. A kakaós csiga nagyon találó név:))

Rita írta...

A varrásráhagyást azért szokták egy oldalra vasalni, mert igy tartosabb a varrás, többet kibit. Lehetöség szerint a sötétebb oldalra szoktuk vasalni, ha nem megy, akkor nem megy, ebböl ne csinálj gondot. A blokkokat ugy varrd össze ahogy tetszik, én ki szoktam magam elé rakni és addig cserélgetem öket amig elégedett nem vagyok. Nagyobb daraboknál (pl takaró) egy falra felszögelt öreg lepedöre szoktam feltüzködni a blokkokat.

Ildi írta...

Lehet, hogy nagyon buta kérdés, de asztalterítőt nem szoktak foltvarrással készíteni? Esetleg, ha csak egy vékony hátlapja lenne?... Mert valami hasznosat szeretnék és babatakaró nem kéne, ill. akkor más színekhez nyúltam volna, de valószínű nem figyeltem oda megint, hogy mi lesz ebből...Pirulok!:(
Egyébként köszi a dicséreteket!!! Napraforgó, ki fogom próbálni egyszer a "szabálytalant" is, de most elsőre, a Főnök ajánlatát követem!:)

Rita írta...

Ildikém a választék a következö: babatakaró és párna, asztalteritö (futo) vagy 2 db edényfogo :-))) Este jön a leirás a hátlapozás, tüzés szegöpát témában!

Ildi írta...

Köszönöm!:) Hát, ezért nem akartam kérdezősködni a "nagy világ" előtt!:(

Rita írta...

Szivesen! Azért vagyok itt hogy segitsek, ezért nyugodtan kérdezz!!! Biztos vagyok benne hogy más is feltette volna ezeket a kéréseket! Örülök neki ha segiteni tudtam!

Rita írta...

Szivesen! Azért vagyok itt hogy segitsek, ezért nyugodtan kérdezz!!! Biztos vagyok benne hogy más is feltette volna ezeket a kéréseket! Örülök neki ha segiteni tudtam!

napraforgó írta...

Ildi, nem is akartalak arra bíztatni, hogy ne kövesd az utasításokat. Inkább arra utaltam, hogy persze a foltmunkáknál nagyon fontos a pontosság, de vannak dolgok, amiket ha máshogy csinálunk, akkor sem lesz belőle katasztrófa, sőt, lehet, hogy egész jó dolgok sülnek ki belőle. Az egyik kedvenc könyvem pl. A foltvarrás szenvedélye című Lise Bergene-től. Mielőtt az ő munkáit láttam volna, azt gondoltam, csak egyenes vonalakkal és csak nagyon szabályosan szabad varrni. De amiket ő csinált, bebizonyította, hogy bizony nem így van. Én ebből a könyvből csináltam pl. tányéralátéteket. zok tényleg gyorsan elkészülnek, ha valami praktikusat, gyorsat akarsz csinálni. Ha gondolod, küldök róla képeket is, bár én nem ezeket a blokkokat használtam. Szóval sok sikert!:)

Ildi írta...

Köszönöm! Küldj mindent!:) csabaildi33@freemail.hu Egyébként ezt a könyvet már ajánlották, de másikat kaptam ajándékba, ami nem az alapokkal foglalkozik!
Ezekből a blokkokból már futó lesz, úgy gondolom, de majd útközben kiderül, hogy mivé válik!:)))