Ez a blog mindenkié, aki szeretne velünk közös projekteken dolgozva beszélgetni, jokat vihogni és esetleg együtt szomorkodni, ha a sors ugy hozza.

2010. február 11., csütörtök

Anyagszükséglet a bugyogóhoz

A bugyi-neszeszerhez két szabásmintát is készitettem, egy kicsit és egy nagyobbat. Mind a kettöt el fogom küldeni Nektek a leirással együtt, aztán ki-ki eldönti hogy melyiket szeretné megvarrni (vagy esetleg mindkettöt :-)) Most varrok éppen egyet, egy 17 éves kislányé lesz akinek nagyon pontos és részletes elképzelése volt arrol hogy milyen neszit szeretne :-)))) Tele lesz extrákkal, de a varrás menete ugyan az mint a többinél, ugyhogy fotozom Nektek lépésröl lépésre. Lesz rajta egy Playboy-nyuszi, és a kislány neve. Hogy Ti is igy varrjátok, vagy az extrákat elhagyjátok, azt mindenki maga dönti el, én elküldöm azért a nyuszi sablont a szabásmintákkal együtt, ha már megrajzoltam :-)))) A bélésre kerül még egy pici zseb is.
Szükségetek a következökre lesz: Anyag a neszi külsö részéhez, a béléshez és felvasalható vlies a kettö közé, mindegyikböl egy kb. 30 cm x 25 cm-s darab. (a nagyobbik neszihez kell ennyi, a kicsi oldalanként 1,5 cm-vel kisebb) Ha a bélésre Ti is zsebet szeretnétek akkor egy pici darabka maradék a neszi külsejéböl remekül megfelel, ha nyuszit is tennétek rá, ahhoz használhatjátok a bélés maradékát, és az aplikáciohoz szükségetek lesz még vlisofix-re (ici- pici maradék nagyon jol megfelel) A neszi diszitéséhez használhattok maradék farkasfogat, csipkét, szalagot, gyöngyött... meg ami még eszetekbe jut, engedjétek a fantáziátokat szabadon :-)))) A nagy neszihez egy 16 cm-s cippzár kell, a kicsihez 14 cm-s ( ha csak hosszabb van otthon és nem akarsz pénzt kiadni nem gond, a bevarrás után levágod a felesleget és kész) Remélem nem felejtettem ki semmi lényegeset.
Mivel sokan a hétvégén, ill a jövö héten kezdik el a macit varrni, ugy gondoltam, hogy a második projektünket jövö hét közepe táján fogom Nektek elküldeni, addig kényelmesen be tudjátok szerezni a hozzávalokat.

5 megjegyzés:

Hencsilli írta...

Olvasom itt a hozzávalókat... a két anyag közé felvasalható flíz. Nekem asszem csak vetexem van, amit az anyag hátoldalára szoktam vasalni, de nem mindkét oldala ragasztós.De úgy nézem, hogy ez valami vastagabb anyag. Jó a vetex is? Köszi.

Rita írta...

A vetex az a kétoldalas felvasalhato akármi amit aplikáláshoz használunk igaz? Itt azt vliesofix-nek hivják. De az nem jo a két réteg közé. Amit én használok az egy vékony vlies az egyok oldalán ragasztos bevonattal, felvasalhato. (egész pontosan vlieseline H 630 a neve) Ez arra szolgál hogy a neszinek legyen egy kis tartása. Használhatsz akármilyen más vliest is, én azért vettem most ezt a felvasalhatot mert ugyan annyiba került mint a normal vlies, csak ezzel kényelmessebb dolgozni, felvasalod, nem csuszkál el. Remélem tudtam segiteni, ha még kérdésed lenne, csak bátran, nagyon szivesen válaszolok :-))))

Rita írta...

jut eszembe, ennek a vliesnek is csak az egyik oldala felvasalhato!!!! A külsö anyag bal oldalára fogjuk felvasalni, majd meglátjátok miért :-)))))Elmagyarázni nehéz, a leiráshoz lesznek fotok:-)))

Névtelen írta...

Szeretném megkérdezni, hogy milyen anyagot javasolsz?

Rita írta...

Szerintem elsö nekifutára varrd pamutvászonbol vagy kartonbol...ha nem kézzel varrnál akkor javasolhatnék farmert is, de atto tönkremennek az ujjaid, nehéz kézzel varrni. Lényeg hogy ne nyulos csuszos anyagot válassz, azokkal sokkal nehezebb dolgozni.