Ez a blog mindenkié, aki szeretne velünk közös projekteken dolgozva beszélgetni, jokat vihogni és esetleg együtt szomorkodni, ha a sors ugy hozza.

2010. február 23., kedd

Varrásráhagyás

Gyorsan leirom, mert ugy látom Csillának is gondja volt vele. Ez is az én hibám, a varrásráhagyásrol nem irtam egy sort sem! Elnézést érte, most megprobálom bepotolni néhány általános tippel:
  1. ha semmi nem szerepel erröl a leirásban, akkor a varrásráhagyás benne van a szabásmintában, tehát Nektek nem kell már ráhagyni, hanem a vonalon szabni.
  2. ha nincs másképp jelezve a varrásráhagyás mindig 0,75 cm ami megfelel a varrogépek talpszélességének. Igy rendkivül leegyszerüsödik a varrásráhagyás kérdése, varrj ugy hogy az anyag széle a talp szélével egyvonalban legyen és kész.
  3. mielött kiforditanád a kiforditanivalot, vágd le ovatosan a sarkokon a varrásráhagyást, a hajlatokban meg egy kis kézimunkaolloval vagdosd be néhányszor, ügyelve hogy a varrást meg ne sértsd. Ez azért szükséges, hogy kiforditás után szépen ránctalanulkifeküdjön az anyag, a sarkok pedig sarkosak és nem gömbölyüek legyenek.
  4. ha vastag vliest használtál, vágd vissza a szélét egészen a varrásig!
Azt hiszem ennyi a lényeg...és ne haragudjatok hogy a leirásba nem került bele!

Nincsenek megjegyzések: