Ez a blog mindenkié, aki szeretne velünk közös projekteken dolgozva beszélgetni, jokat vihogni és esetleg együtt szomorkodni, ha a sors ugy hozza.

2010. február 19., péntek

Husvéti készülödés

Jo reggelt mindenkinek ! :-)))) Amint igértem, jövö héten elinditjuk a "Tavaszi készülödés" blokkot, ahol elsöként Dorka prezentálja a nyuszkos szatyit. (A blogján megnézhetitek készen, nagyon klassz lesz!) Továbbra is hetenként egyszer, szerda-csüti magasságában küldöm majd szét a leirásokat, ugy látom hogy a többségnél elég az egy hét a müvek elkészitéséhez. Ha esetleg csuszna valaki az sem tragédia, félreteheti a szabásmintát és folytathatja a következö projekttel, vagy ha késöbb  lesz kész vele, késöbb mutatja meg, az se baj. Tehát ne csináljon senki abbol gondot, ha a megadott idöben nem készül el!!!!
Dorka után Aranka tanitja meg a tavaszi textilkoszoru készitését nekünk, és Csilla bemutatja, hogy készithetünk textillel bevont husvéti tojglikat. Azért hoztam öket össze egy projektbe, mert Csilla tojásaival nagyon klasszul husvétivá tudjuk varázsolni Aranka koszoruját. Megmutatom Nektek a tojatokat, már régebben elcsentem Csillátol egy fotot roluk :-)))) biztos nem haragszik meg érte. Kiprobáltam tegnap, soha se csináltam még és egy ora alatt 4 darabot sikerült elöállitani bénázással együtt (elöször ki kellett találnom hogy a legjobb elkésziteni :-)) Tehát gyorsan elkészül és nagyon mutatos, arrol nem beszélve hogy jövöre is használható, és el se törik.


Mivel igy két héten keresztül mások dolgoznak helyettem a leirásokon, egyebeken, és nem tudnék mit kezdeni ezzel a rengeteg szabadidövel, ugy döntöttem hogy husvét alkalmábol megajándékozlak Titeket néhány extra szabásmintával és leirással :-)))Igy Aranka és Csilla projektje után több szabásmintábol válogathattok, egészen husvétig. Természetesen mindegyik kapcsolodik a tavaszhoz, husvéthoz és ugy állitom össze hogy dekorácio mellett ajándékba adhato darabok is legyenek, gondolok itt elsösorban azokra akiknek kisebb-nagyobb gyerekeik vannak otthon, bár biztos vagyok benne, hogy pl. egy Tilda nyuszkonak, kacsának, saját készitésü husvéti kátryának  a barátnök, tesok és szomszédasszonyok is nagyon örülnének. Ezzel most elárultam hogy Tilda tavaszi világábol fogok válogatni, többetek kivánságát teljesitve. A szabásminták egyszerüek, kezdöknek se lesz velük gondjuk, kézzel is varrhatok, az alapokat megtanultuk a maci varrásánál, az applikáciot pedig most fogjuk elsajátitani, géppel és kézzel is. Ez lenne a programunk március végéig, remélem mindenkinek lesz közte valami ami tetszik :-)))))

3 megjegyzés:

Hencsilli írta...

Hát Rita, jó sűrű programot csináltál magadnak és nekünk is. Nagyon örülök ennek a húsvéti készülődős dolognak. Megmondom őszintén én ezeket a Tilda figurákat elég érdekesnek tartom, de biztos megbékélek majd velük, főleg ha nem is lesz nehéz elkészíteni.
Én koszorúkat karácsonyra készítettem az ablakunkba és a lépcsőházba, textilszaloncukrokkal díszítettem. Már ideje lesz lecserélni húsvétosra. :))

Rita írta...

Igen, tudom hogy a Tilda cuccok vagy nagyon tetszenek, vagy abszolut nem......közte semmi :-))) Azt azért megigérem, hogy megprobálom a "fogyaszthato" figurákat kiválogatni, a nyuszko meg a barika es a többi tavaszi tilda-deko azert nem olyan vad..... nézd meg a saját blogomat, varrtam egy prototipus nyulat.... az unokámnak nagyon bejött :-)))

Hencsilli írta...

Igen, a nyulat néztem, aranyos :)