Ez a blog mindenkié, aki szeretne velünk közös projekteken dolgozva beszélgetni, jokat vihogni és esetleg együtt szomorkodni, ha a sors ugy hozza.

2010. február 22., hétfő

A koszorúhoz milyen anyagot válasszunk

Sziasztok szakkörösök!
Rita megkért, hogy ezen a héten tegyem fel nektek milyen anyagokra lesz szükség a koszorúk elkészítéséhez, hogy mindenki időben beszerezhesse.  
Sokféle anyag megfelel erre a célra, a lényeg, hogy ne legyen vastag (farmer), csúszós selyem, vagy elasztikus, ami nyúlik. Kerülni kell még a foszlós anyagokat is, a boltban külön kérdezzetek rá, pl. amiből a sötétítők készülnek gyűrt anyagok, meglátásom szerint erősen foszlanak. Ha túl vékony az anyag az sem jó, mert kezdőknek nehéz lesz megvarrni. Ha selymet szeretnétek, akkor legyen inkább nehéz selyem. Továbbá ajánlom még a kékfestő, a karton, és a vékonyabb vászon anyagot. Lényegében olyan anyagot célszerű választani, amelyik nem gyűrődik.
Szükség lesz még selyemszalagra 2-4 cm szélességűre, 90 cm-től, attól függ mekkora masnit szeretnétek, de elhagyható, ha saját anyagából készítitek el. Bármilyen kérdésetek van szívesen válaszolok.
Ha méterben veszitek a töméshez a vatelint, akkor jó sokat érdemes már előre felkockázni.

6 megjegyzés:

Rita írta...

Lányok, töltövattát, vatelinmaradékot nem elfelejteni!!!!!

Ili írta...

Kárpitos kellek boltban lehet kilóra vásárolni frízt hulladékot. Készüljetek fel, hogy 1 kg is hatalmas csomag.500-600.-ft kilója.Rengeteg van benne!!

Névtelen írta...

Mennyi anyag kell a koszorúhoz? Milyen széles és hosszú?

tipikos írta...

Én is pont ezt akartam kérdezni (mármint, amit Zsenilia)!?

Aranka írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Aranka írta...

Sziasztok! A koszorúhoz 3-szor 60 cm hosszú és 6 cm széles anyag szükséges. Ritának elküldtem a koszorú elkészítési módját szerintem hamarosan elküldi mindenkinek.